Vedno skuhate preveč špagetov in počnete te napake? TO je pripomoček za vas!

Vedno skuhate preveč špagetov in počnete te napake? TO je pripomoček za vas!

Poznate osebo, ki vedno skuha ravno pravo količino špagetov? Mi tudi ne. Našli smo genialen pripomoček, ki vam bo prišel prav pri kuhanju špagetov, pa tudi pri njihovem serviranju. To sta prav posebni žlica in vilica iz bukovega lesa, izdelani v Sloveniji! Naj živijo testenine!

Ste eni tistih, ki potrebujejo merilo, koliko špagetov je treba skuhati za eno, dve ali štiri osebe? Potem sta vam lahko v pomoč praktični žlica in vilica iz bukovega lesa, ki imata v ročaj vrezane kroge. Ti delujejo kot merilniki za količino špagetov, ki jih boste skuhali!

Prelomite špagete? NIKAR!

Legenda pravi, da vsakič, ko nekdo prelomi šop suhih špagetov, preden jih vrže v krop, nekje na svetu nek Italijan pade z Vespe. Špageti so dolgi, ker MORAJO biti dolgi! To je njihovo poslanstvo! Če želite krajše testenine, ne kupujte špagetov!

Če jih lomite zato, ker ne gredo v lonec – uporabite večji lonec! Če jih lomite, ker jih težko navijate na vilico, verjemite, da boste krajše še težje! Ponovimo še enkrat: NE LOMI ŠPAGETOV!

Pogoste napake pri kuhanju testenin, ki jih čim prej odpravite

Makaroni, testenine, pašta. Le kdo ne mara te italijanske uspešnice, ki jo zna pripraviti vsak. Jo res zna vsak pripraviti pravilno? Čeprav je priprava testenin načeloma enostavna, pa marsikdo počne testeninske grehe, ki jih Italijani nikoli ne bi odpustili. Jih poznate? Ali jih morate še popraviti?

Uporabljate premajhno posodo

Za kuhanje testenin vedno izberite večjo posodo, kot ste prvotno načrtovali. Na vsakih 100 gramov testenin naj bi dali vsaj liter vode. Tako se vam med kuhanjem ne bodo sprijele in bodo bolj enakomerno skuhane.

Olje v vodi nima kaj početi

Marsikdo v vodo doda malo olja, da se testenine med kuhanjem ne bi sprijele. Če boste upoštevali zgornji nasvet, torej, da testenine kuhate v zadostni količini vode in jih med kuhanjem tudi kdaj premešate, se to ne bo zgodilo! Prav tako pa se zaradi olja, ki namasti testenine, omaka nanje ne more lepo prijeti, zato ga kar preskočite!

Kdaj solite vodo?

Vodo, v kateri nameravate kuhati testenine, posolite šele potem, ko bo že vrela in tik preden vanjo vržete testenine. Za 100 gramov testenin v vodo dodajte 1 gram soli.

Al dente – na zob – je edini pravi način!

Če vprašate Italijane, prave mojstre priprave testenin, je edina pravilno kuhana testenina al dente – torej še malo na zob. Testenine kuhajte tako dolgo, kot velevajo navodila na embalaži. Ko vanje zagrizete, morajo imeti pravilno strukturo, nikakor ne smejo biti že zdrizaste, saj to pomeni, da ste jih povsem razkuhali.

Vodo, v kateri so se kuhale testenine, zlijete stran? Nikar!

Testenine morajo imeti dovolj omake, da so sočne. Vodo, v kateri ste kuhali testenine, uporabite pri omaki! Italijani predlagajo, da jih iz vode jemljete z veliko žlico in prestavljate direktno v posodo z omako. Tako se bodo sestavine lepo povezale.

Oh, parmezan, ljubezen naša

Namesto pakiranega in že naribanega parmezana, svoji duši raje privoščite kakovosten kos pravega parmezana, ki si ga nalomite sami. A pozor, pravi Italijani parmezana NIKOLI ne posipajo po testeninah, ki imajo morsko omako. Pri vseh ostalih pa si le dajte duška!