*Akcija velja do 25.3.2023.

Napotki za brezskrbno potovanje

Napotki za brezskrbno potovanje

Ste pravkar potrdili vaše prenočišče za letošnjo poletno potovanje? Zdaj, ko lahko rečemo, da so se stvari že nekoliko sprostile glede potovanja v tuje dežele, smo zagotovo že precej pogrešali obiskovanje tropskih mest in plaž. Če ste bili hitri, pa ste potovanje še ulovili s ugodno ceno. Pa vendarle ste zagotovo vsakič pred potovanjem čutili muko zaradi vseh priprav na dolgo pot (OB TOALETNA TORBICA 17X9 MODRE BLEŠČICE). Skoraj 100% pa ste nekaj celo pozabili – tako kot večina populacije. Naj vam olajšamo zadeve s naslednjim seznamom napotkov in trikov za to poletno dogodivščino.

LAŽJA PRTLJAGA

Ta prvi napotek vam bo prišel še posebej prav, če ste namenjeni v tuje kraje ali pa na daljša potovanja, kjer potrebujete večji kovček. Za začetek, če še niste lastnik torbe ali kovčka, si najdite lažjega po teži. S tem boste prihranili pri teži že polnega kovčka in s tem se boste izognili nevšečnostim na letališču, kjer je teža strogo omejena. Prav tako ni nič narobe, če na potovanje peljete več kot le eno potovalko. Poskrbite le, da je ta lahka že samo ob prvem dvigu v trgovini. Odsvetujemo pa kovčke na blago, saj se hitro umažejo, kot tudi strgajo.

SEZNAM ZA VSE

Zagotovo se vam bo zdelo nekoliko bolj staromodno, a napisan seznam vse prtljage, ki jo potrebujete, vam bo morda rešil življenje. Lahko si tudi olajšate zadeve in poiščete že vnaprej napisane sezname na spletu. Nič ni lažjega kot črtanje stvari z vnaprej napisanega spiska.

ODVRAČANJE POZORNOSTI

Ste ugotovili, da bo potovanje z otroci nekoliko težje, kot ste si zamislili. Morda bo to vaš prvi izlet in se preprosto ne počutite pripravlje na izzive, ki vam jih bodo dali mlajši. Ne skrbite, če ste dobri z otroci in jih znate obvladovati v vsakdanjiku, potem tukaj ne bo nič drugače. Zapomnite si le, da 10h letalska vožnja ali pa 5h vožnja z avtom deluje 2x daljša za naše mlade. Poskrbite le za dobro distrakcijo. Najbolje, da jim pri tem predstavite neko novo igro ali igračo. Ta igrača ali ustvarjalna knjiga sta kot zanalašč narejena za takšne primere. Lahko se tudi igrate igro ugibanja predmetov, ki jih vidite skozi okno, ali pa pojete njihove najljubše pesmice, ki jih bodo utrudile za preostanek vožnje. Potrebno je le nekaj izvirnosti in premisleka.

DVOJNO PAKIRANJE

Dvakratno pakiranje je še posebej dobrodošlo pri zavijanju šamponov, make-up izdelkov in drugih toaletnih predmetov, ki se lahko med potjo odprejo in polijejo po vaši celotni torbi. Vedno poskrbite, da vse zavijete v še dodatno plastično vrečko ali drugo toaletno torbico. Prav tako, pa ne škodi, da z seboj prinesete predmete, ki jih morda ne mislite uporabljati, a bodo morda prišla prav. Primer tega je ta torbica. Nikoli ne veste, če vam bo počil noht ali pa boste na plaži stopili na ostro nesnago, ki se vam bo zataknila v stopalo. Bodite le pozorni, da vas ne bo pri tem zaneslo, saj obstaja tanka meja med pakiranjem in odvečnim pakiranjem.

ZDRAVILA

Verjetno kot večina ljudi tudi vi s seboj nesete torbico, v kateri se nahajajo vsa zdravila in produkti, ki lahko preženejo katerokoli bolezen. Par tablet vam bo morda res pomagalo čez dan, ko se sprehajate po plaži ali pa raziskujete nove mestne ulice. Kaj pa zvečer, ko se boste legli v posteljo? Poskušajte s seboj vzeti še kakšen termofor za primere, ko boste čutili bolečino v pljučih ali pa drugje. Ogrevanje nog je še posebej priporočljivo, ko so te preobremenjene ob koncu dneva, zaradi daljše količine prehojene poti v tuji deželi.

LOČEVANJE PO KATEGORIJAH

Morda se vam bo zgodilo sredi letališča, da boste morali poiskati nekaj v vašem kovčku. In seveda bo to težko z vso količino oblačil, čevljev in drugih stvari v njem. Poskrbite za organizacijo kovčka, še preden ga boste napolnili. Tega lahko razdelite v sekcije oz. kategorije, saj boste s tem lažje ločili oblačila od toaletnih izdelkov in obutev od elektronike ter drugega. Pri tem lahko uporabite to priročno škatlo, v katero lahko shranite vse vaše kable in elektroniko, ki jo ne potrebujete med potjo. Ta je še posebej primerna za tiste, ki bodo veliko potovali tudi zaradi službe.