Splošni pogoji poslovanja

Podjetje Crea dom, d.o.o., je vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču Ljubljana 9.11.1990, gl. dejavnost 46.490 (trg db. Z dr.izd.široke porabe) in ima v ustanovitvenem aktu med drugim določeno dejavnost 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu. Podjetje je vpisano v sodni register pod št. 1/08881/00.

Pogoji poslovanja

Spletno mesto Darilni butik podjetja Crea dom, d. o. o., je nastalo kot uresničitev ideje, da bi podjetjem in organizacijam omogočili udoben, prijazen in varen nakup preko svetovnega spleta. Darilni butik posameznikom (B2C) ter podjetjem in organizacijam (B2B) preko internetne prodaje nudi širok izbor daril za različne priložnosti. Nakup je enostaven in dostopen 24 ur dnevno. Uporaba storitve je brezplačna.

Splošni pogoji spletne trgovine darilnibutik.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo in 177/20) Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino darilnibutik.si upravlja podjetje Crea dom, d.o.o.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine darilnibutik.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino darilnibutik.si in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Kako naročati preko spletne trgovine www.darilnibutik.si

1. Če ste pravni subjekt:

Za pravne subjekte je potrebna registracija. Kontaktirajte nas na info@creadom.eu, da vam dodelimo uporabniško ime in geslo. Le tako se lahko prijavite v spletno trgovino Darilni butik.

Izberite željene izdelke in jih dodajte v košarico. Potrdite naročilo in nadaljujete do blagajne. Vnesite svoje podatke. Oddajte naročilo.

Na e-mail, ki ste ga navedli, boste v nekaj trenutkih prejeli potrdilo o prejemu naročila. Poleg tega vas bomo obveščali tudi o samem poteku obdelave vašega naročila.

Poslano naročilo lahko prekličete v roku dveh ur po naročilu tako, da pošljete e-mail na info@creadom.eu, v katerem napišete, da preklicujete celotno naročilo ali le določen izdelek.

2. Če ste fizična oseba:

Izberite željene izdelke in jih dodajte v košarico. Potrdite naročilo in nadaljujete do blagajne. Vnesite svoje podatke. Oddajte naročilo.

Potrošnik lahko pred končno oddajo naročila preveri pravilnost naročila na način: po izbiri blaga in pred oddajo naročila mu bo omogočen pregled celotne vsebine naročila vključno s količino in ceno. V tem koraku mu bo omogočen tudi popravek morebitnih napak ali naročila.

Na e-mail, ki ste ga navedli, boste v nekaj trenutkih prejeli potrdilo o prejemu naročila. Poslano naročilo lahko prekličete v roku dveh ur po naročilu tako, da pošljete e-mail na info@creadom.eu, v katerem napišete, da preklicujete celotno naročilo ali le določene izdelke.

Pogodba oz. potrdilo o naročilu

Ob naročilu se potrdilo o naročilu samodejno pošlje na naročnikov e-mail v nekaj sekundah. Prav tako se potrdilo o naročilu hrani v naši podatkovni bazi in ga po potrebi izdamo ponovno. Račun za naročene izdelke se hrani v našem arhivu in vam ga lahko na vašo zahtevo ponovno pošljemo.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

- podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)
- kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e-naslov, telefon)
- lastnosti artiklov
- način in rok dostave artiklov
- informacije o načinu plačila
- informacije o odstopu od pogodbe

Trgovina darilnibutik.si se zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani in za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala. Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv. Nekateri artikli so na voljo v več različnih motivih na podobno temo, pri čemer ima stranka možnost izbora izdelka na fotografiji, kar sporoči ob naročilu. Če sama tega ne bo označila pri naročilu oziroma iz njenega naročila ne bo jasno razvidno, kaj naroča, jo bomo pred dobavo vedno sami kontaktirali po emailu in ji prepustili možnost izbire.

Zavrnitev naročila s strani spletnega mesta www.darilnibutik.si

Crea dom, d.o.o., lahko v primeru, da naročenih izdelkov pod navedenimi pogoji ne more dobaviti, zavrne naročilo in o tem obvesti kupca po elektronski pošti ali po telefonu v treh delovnih dneh. Naročilo se lahko zavrne tudi v primeru, da ni oddano s pravili nakupa.

Načini plačila

Trgovina darilnibutik.si omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije:

- s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro)
- z nakazilom na transakcijski račun NLB d.d.: SI56 020100019583975 po ponudbi/predračunu

Za nakupe v drugih državah članicah EU velja plačilo po predračunu. Nakupi in pošiljanje zunaj držav EU niso mogoči.

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice. Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo trgovine darilnibutik.si.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v koraku registracije vnesete svoje geslo. Ob vnosu svojega gesla, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru reklamacijskih razlogov. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine www.darilnibutik.si z razliko od predhodno omenjene možnosti odstopa od pogodbe.

Nakupna pogodba - račun

Nakupna pogodba - račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu/dobavi blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo skladno z veljavno zakonodajo, še 10 let po zapadlosti shranjena pri podjetju Crea dom, Litostrojska 24, 1000 Ljubljana in jo lahko prejmete na pisno zahtevo preko e-naslova info@creadom.eu.

Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo. Pregled naročil je možen tudi v uporabniškem profilu kupca na spletni strani darilnibutik.si.

Prevzem in dostava

Naročeno blago vam bomo dostavili v roku 3 do 5 delovnih dni. Naročila, prejeta med vikendi in prazniki, bodo obdelana prvi delovni dan. V primeru, da naročila ne bo možno odpremiti v dogovorjenem roku zaradi tehničnih razlogov, vas bomo o tem obvestili po telefonu ali elektronski pošti. Za dostavo izbiramo kakovostne in zanesljive partnerje. Kupcu vseeno svetujemo, da pregleda paket takoj ob dostavi pred kurirjem in nam morebitne poškodbe paketa javi takoj na info@creadom.eu (sledite navodilom v poglavju reklamacija in vračilo blaga), da bomo lahko urgirali pri dostavni službi.

Dostava in poštnina

Čas dostave od prejetega naročila je 3 - 5 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. Za nakupe pod 40 EUR pri plačilu z nakazilom na TRR, plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Dinners, BA Maestro) je strošek pošiljanja 4,5 EUR. Dostavlja Pošta Slovenije ali GLS. Za nakupe nad 40 EUR je poštnina brezplačna. Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini darilnibutik.si. Dodatnih stroškov pošiljanja kurirju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij. Za dostavo pošiljk v tujino (države EU) se zaračuna poštnina v višini 25 eur brez ddv. V države zunaj EU naročil ne pošiljamo.

Reklamacija in vračilo blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje nudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Blago mora biti v originalni embalaži, nepoškodovano in nerabljeno, priložen mora biti originalen račun. V primeru, da je bil izdelku priložen tudi garancijski list, je potrebno priložiti tudi tega. Možnost vračila ne velja za izdelke, narejene po željah stranke. Stroške vračila blaga plača kupec.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku na transakcijski račun. V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@creadom.eu. Svoj obrazec za vračilo izdelka skupaj z izdelkom pošljite na naslov: Crea dom skladišče, šujica 150, 1356 Dobrova. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 14-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 01 5155170. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. Ne sprejemamo paketov z odkupnino.

Svetujemo, da blago takoj ob prejemu pregledate. Reklamacije upoštevamo s predloženim računom. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, napačne barve, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila. V primeru obstoja napake oz. nepravilnosti pri opravljeni storitvi, mora podjetje čim prej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. V primeru, če strokovna oseba ugotovi napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi, pranje v pomivalnem stroju ali z neprimernimi čistili), plača stroške analize kupec, sam po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu upravičena, plača stroške analize prodajalec. Prodajalec odgovarja za skrite napake artikla, ne odgovarja pa za nastalo škodo zaradi nepravilnega vzdrževanja. Prodajalec tudi ne odgovarja za stvarne napake na artiklih, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Kupec lahko izdelke v reklamacijo vrne osebno ali po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačan znesek.

V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Artikle lahko kupec prevzame v skladišču Crea dom, šujica 150, 1356 Dobrova v roku 3 mesecev.

Odstop od pogodbe

Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu OBRAZEC ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi potrošnik. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena ZVPot, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek. Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena. Potrošnik z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe ne prevzema nobenih obveznosti razen obveznosti iz tega člena ter četrtega odstavka 43.d člena in a43.e ZVPot.

Obrazec za odstop od pogodbe lahko prejmete na tej povezavi.

Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju.

Vsebina strani

Trudimo se, da bi spletna trgovina www.darilnibutik.si vključevala točne in ažurne informacije. Nadaljnja uporaba besedil, fotografij in ostalih vsebin ni dovoljena! Pravice so pridržane.

Varnost

Trgovina darilnibutik.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. V te namene uporabljamo ustrezne certifikate, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Varnost kartičnega poslovanja zagotavlja sistem Bankart. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Vsi prenosi so kodirani. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku podjetja Crea dom d.o.o.

Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.darilnibutik.si med kupcem in Crea dom d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani. Izvensodno reševanje potrošniških sporov – skladno z zakonskimi normativi podjetje Crea dom d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podatki o podjetju

Naziv: Crea dom, d.o.o.
Naslov: Crea dom, d.o.o., Litostrojska 24, 1000 Ljubljana
Spletna stran: www.darilnibutik.si
E-pošta: info@creadom.eu
Telefon: 01 5155170

Trgovina Darilni butik v BTC (Hala A, klet, vhod 9), telefon: 01 810 90 35
Identifikacijska številka za DDV: SI19862407
Zavezanec za DDV: DA
Matična številka: 5424674
Transakcijski račun NLB d.d.: SI56 020100019583975

POLITIKA ZASEBNOSTI IN PIšKOTKI:

1.Splošno

Trgovec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo Trgovec uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Trgovec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu Trgovec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

2. Uporaba osebnih podatkov

Trgovec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

- ime in priimek;
- naslove za dostavo;
- podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
- davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
- naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
- kontaktno telefonsko številko;
- državo bivanja;
- druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, darilni-butik.si ne odgovarja.

3. Piškotki in IP naslovi

Trgovec vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Trgovec lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti Trgovec zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Informacije o piškotkih

Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se prenesejo v vaš računalnik ali napravo, ko obiščete naše spletno mesto.

Namen piškotkov
Piškotke uporabljamo zato, da naredimo vaš obisk in nakupovanje na našem spletnem mestu še učinkovitejše. S piškotki naredimo naše spletno mesto tudi prijaznejše uporabnikom in skušamo razumeti vaše nakupovalne navade.

Kako uporabljamo piškotke

Piškotke uporabljamo, da:
- si zapomnimo vaše podatke za prijavo;
- vas prepoznamo, ko se prijavite v naše spletno mesto;
- si zapomnimo izdelke, ki ste jih dali v nakupovalno košarico, ko med brskanjem zaidete na različne strani, ali ko greste na blagajno ali pa zaključite z brskanjem, ne da bi izvedli nakup;
- si zapomnimo vaše nastavitve iskanja, npr. izbrani jezik, velikost besedila, postavitev strani ali barvno shemo. Vse to omogoča, da je brskanje po našem spletnem mestu hitrejše in enostavnejše;
- zbiramo analitične podatke, kot so število obiskovalcev našega spletnega mesta in katere so najpogosteje obiskane strani našega spletnega mesta; zbrane analitične informacije uporabljamo za trženje in načrtovanje virov;
- spremljamo, ali se naše stranke in obiskovalci našega spletnega mesta zlahka prilagajajo spremembam le-tega.

Podatki, ki jih zberemo s piškotki

Piškotki nam pomagajo zbrati informacije o tem, kako vi uporabljate naše spletno mesto, ne shranjujemo pa si podatkov o vaših piškotkih in podatkov, ki bi lahko razkrili vašo identiteto. Shranimo le edinstven ID seje, ki nam pomaga pri pridobivanju uporabniškega profila in osebnih nastavitev pri vašem naslednjem obisku našega spletnega mesta.

Vrste piškotkov

- Piškotki seje – piškotki te vrste se med brskanjem začasno shranijo na vašem računalniku ali napravi in se ob koncu brskanja zbrišejo z vašega računalnika ali naprave.
- Stalni piškotki – piškotki te vrste pa ostanejo na vašem računalniku dlje časa. Stalni piškotki se uporabljajo tam, kjer moramo vedeti, kdo ste, dlje časa, kot le za čas trajanja ene seje brskanja.

Upravljanje piškotkov

V meniju večine brskalnikov najdete možnost za upravljanje piškotkov s prilagoditvijo ali konfiguriranjem nastavitev piškotkov. Običajno bo brskalnik ponudil možnost za:

- ogled vaših piškotkov,
- dovoljenje piškotkov,
- onemogočanje vseh piškotkov ali zgolj nekaterih,
- onemogočanje vseh piškotkov ob zaprtju brskalnika,
- blokiranje piškotkov,
- prejemanje obvestil ob prejemu piškotkov.

Če v nastavitvah vašega brskalnika naše piškotke blokirate, morda ne boste mogli dostopati do določenih vsebin našega spletnega mesta, npr. storitev nakupovalne košarice, upravljanja naročil ali osebnih prilagoditev, kar bo morda vplivalo na brskanje po našem spletnem mestu. Če nastavite brskalnik, da briše vse piškotke, se bodo prav tako zbrisale vaše osebne nastavitve brskalnika, ko ga zaprete.

Pazite: Če nastavitev brskalnika niste prilagodili tako, da ne sprejema piškotkov, bo naš sistem izdal piškotke, kakor hitro boste obiskali naše spletno mesto.

Za več informacij o piškotkih obiščite:

www.allaboutcookies.org

www.youronlinechoices.eu

www.international-chamber.co.uk/our-expertise/digitaleconomy

http://www.cnil.fr/vos-libertes/vos-traces/les-cookies/

4. Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Trgovec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Trgovec potrebuje vaše predhodno dovoljenje, da vam odpre uporabniško ime in geslo, s katerim lahko vstopate v spletno trgovino. Trgovec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Trgovca.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Trgovec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Trgovec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Trgovec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, DHL, UPS ipd.) bo Trgovec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo Trgovec stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le za potrebe dostave ali če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

5. Izvajanje politike zasebnosti

Vse pri trgovcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s trgovcem.

Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@creadom.eu.

Pravica do obveščanja

Imate pravico do ne plačljivih informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@darilni-butik.si ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Ponudnik do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih Ponudnik nudi svojim uporabnikom (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra …). Za prijavo na e-novice Crea dom d.o.o. zbira sledeče podatke preko vnosnega obrazca na spletni strani darilni-butik.si in Facebook strani: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum.

Obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime, tel. številka in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil se prijavite le, če je ob naročilu kot gost obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo.

Po izpolnjenem obrazcu na spletni strani darilni-butik.si z elektronskim naslovom, uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice Ponudnika (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljalec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljalec Crea dom d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pravica, da od podjetja Crea dom d.o.o. kot upravljalca osebnih podatkov kadarkoli zahtevam:

Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:

- namene obdelave,
- vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,
- predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
- obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.
- razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.
- eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določim sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljalec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.
- popravek netočnih osebnih podatkov.
 Omejitev obdelave, kadar:
- oporekam točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljalcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
- je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe,
- upravljalec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

2. Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.

3. Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujem drugemu upravljalcu, ne da bi me prvotni upravljalec pri tem oviral.

4. Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.

5. Da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

6. Pravica, da zoper upravljalca vložim pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menim, da

obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljalca, in sicer na elektronski naslov info@darilni-butik.si.

Seznanjen sem, da lahko upravljalec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljalec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Privolitev

Z uporabo spletnega mesta darilnibutik.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Upravljalec osebnih podatkov je: Crea dom d.o.o. Litostrojska 24, 1000 Ljubljana Slovenija. Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljalec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu.

Nosilec portala

Crea dom, d. o. o., Litostrojska 24, 1000 Ljubljana