Spomladansko čiščenje z lahkoto

Spomladansko čiščenje z lahkoto

Kljub temu, da se nam zdi, da zime še zmeraj nismo odgnali z pustovanjem, se venomer že bližajo prvi znaki začetka pomladi. Daljšanje dneva z vedno bolj svetlejšimi večeri nam omogoči večjo količino opravljenih nalog čez dan. In ko smo že tako zelo produktivni, zagotovo pomislimo tudi na čiščenje našega doma od tal do stropa. Nič ni lepšega kot organizirano in lepo dišeče okolje, v katerega se vrnemo po dolgem dnevu v službi. Izkoristite te dni in s pomočjo nekaj naših napotkov preusmerite delček vaše energije tudi v olepševanje vašega stanovanja in/ali hiše. Dokazali vam bomo, da je organiziranje in pospravljanje tudi lahko zabavno.

REORGANIZACIJA OMARE

Sigurno ste zdaj pomislili na nakup novih oblačil. Na žalost to ni ravno to, kar smo imeli v mislih. Raje se lotite sortiranja vaših oblek, ki jih redno nosite in kosov oblačil, za katere je čas, da se od njih poslovite. Zagotovo leži v omari vsaj 5 majic in 3 pari hlač ali drugi kosi oblačil, ki jih niste nosili že zadnjo leto. In brez skrbi, saj ne potrebujete teh stvari vreči stran. Če že nimate sorodnika ali prijateljice, katerima bi to lahko podarili, venomer lahko oblačila donirate in s tem pomagate drugim. Če pa vas še vedno nismo prepričali, pa vam lahko le rečemo, da če ne boste redno sčistili vaše omare, potem tudi ne bo prostora za nove kose oblek, ki jih boste kupili. Kaj še čakate?

NE POZABITE HLADILNIKA

Izmed vseh prostorov v vašem domu, je kuhinja zagotovo ta, ki se najhitreje napolni z novimi izdelki in produkti. Še posebej, če je v tem prostoru postavljen tudi vaš hladilnik. Včasih se zgodi, da se vrnemo iz trgovine in hrano ter ostale produkte le vržemo v hladilnik ali shrambo, brez pomislekov. In kolikokrat se vam je zgodilo, da ste našli nekaj, čemur je že pred mesci potekel rok uporabe? Odgovor je - prepogosto. Poskušajte zdaj stopiti korak dalje s organizacijo hladilnika, na primer z uporabo posodic in škatlic, kot na primer, in se ga zares lotite z vseh notranjih kotov. Najlažje si vizualiziramo škodo, če tega v celoti spraznimo in vanj vrnemo izdelke, za katere smo prepričani, da jih bomo pojedli ali uporabili v naslednjih nekaj dneh. Pred tem ne pozabite še dobro obrisati vse notranje police in stene, saj se zelo hitro lahko naberejo nezaželene bakterije. Če se še vedno spopadate s prostorsko stisko znotraj kuhinje, pa poskušajte spremeniti embalažo produktov. Samo poglejte si te kozarce, primerne za shranjevanje sadja ali zelenjave na ali pa te praktične posodice za sortiranje vaših najbolj uporabljenih sestavin, kot sta npr. sol in sladkor.

SVEŽINA ČISTEGA ZRAKU IN DIŠAV

Bolj kot se višajo temperature, tem bolj se lotimo prezračevanja naših domov med našimi epizodami čiščenja. Pa tudi ko zopet zaprete vsa okna, poskušajte ohraniti to svežino z alternativami, kot so npr. dišeče palčke ali eterična olja itd. Dišave po našem okusu nam pričarajo prijeten ambient, v katerem se počutimo varno in pomirjeno. Če pa niste ljubitelj čiščenja, pa si odišavite dom, še preden se lotite dela. Morda vam bo celo motivacija za lepo urejen in organiziran dom.

LJUBLJENČKI NA PREOBRAZBO

Ne dvomimo v higieno vaših štirinogih članov, a venomer veliko ljudi pozabi pri preobrazbi njihovega doma tudi na preobrazbo živali, ki so del tega okolja. To še posebej priporočamo lastnikom mačk in psov, ki se pogosto sprehajajo po vašem kavču, postelji … Peljite tudi njih na preobrazbo profesionalcu ali pa se lotite dela kar sami v vaši kopalnici ali zunaj na terasi. Ena hitra kopel in česanje dlake bo hitro transformirala izgled vaše prijatelja.